Archief belangrijk nieuws

GIEL LAMREGTS VELDTOERTOCHT 2016

By 26 december 2018 No Comments

GIEL LAMBREGTS VELDTOERTOCHT 2016

De 37e Giel Lambregts veldtoertocht werd zondag in Rucphen gereden.

Veldrijders en MTB-ers kwamen uit de verre regio om de prachtige fietstocht door het grensgebied van de Rucphen te rijden. Die dag was dat een wit bevroren sprookjeslandschap.

Om 8:00 uur is het twee graden onder nul. De lucht is helder, de velden zijn wit. Het is koud en het wordt steeds drukker in De Vijfsprong. Aan de inschrijfbalie melden zich mannen, vrouwen en kinderen in wielertenue. Het is zondag 4 december en de Giel Lambregts veldtoertocht gaat van start. Er melden zich ruim 1500 deelnemers voor de rit die in de loop van de jaren in de verre regio een begrip is geworden.

Er is keuze uit twee afstanden: 27 en 47 kilometer. Na een aantal kilometers splitst de route zich in tweeën op. Hierdoor is de tocht geschikt voor ervaren veldrijders of MTB-ers, maar ook voor beginners of kinderen. “Ik vind het fantastisch als je een vader met zijn zoon of dochter op de mountainbike door het bos ziet rijden”, vertelt een ervaren MTB-er met een grote glimlach op zijn gezicht. De route loopt door de Rucphense bossen, het landgoed van Jachthuis Schijf en de duinen van Essen. De smalle single tracks worden afgewisseld met bredere zandpaden. Het parcours ligt er mooi bij doordat het de laatste tijd niet veel geregend heeft en het vannacht ook erg koud was. “Er was geen slijk. Mijn fiets is nog proper”, zegt een deelnemer uit Hoogstraten na afloop. Zoals meer deelnemers is hij vanaf huis naar Rucphen gefietst. Bij thuiskomst heeft hij zo’n 100 kilometer weggetrapt.

Na afloop van de tocht is het weer druk in De Vijfsprong. Aan het einde worden er goodiebags uitgedeeld. Verschillende sponsors hebben hier leuke weggeefdingetjes ingedaan, zoals een keycord, een spuitbusje WD40, een koek en een zakje snoep. Tijdens het eten van een warme kop erwtensoep vertelt een vrouwelijke deelnemer: “Dat is toch leuk als je dat gewoon krijgt.” Ook zij vond de route erg mooi. “Door de vrieskou was alles in het bos prachtig wit en in de frisse lucht vind ik het fietsen heerlijk.” Na afloop drinken van een trappistje is voor veldrijders een echte traditie. Volgens de barman gaan er vandaag wel acht fusten trappist doorheen. “Ik weet niet of het goed is, hoor”, zegt een deelnemer rijder. “Maar het is wel lekker!”

september, 2022

Geen evenementen

Wil je een keer vrijblijvend meefietsen?

Kijk op het rittenschema, kom naar Laco sportcentrum De Vijfsprong en fiets mee.

september, 2022

Geen evenementen

X