Archief Toernieuws

OPTIEK VAN MEER – OLIEBOLLENRIT 2018

By 31 december 2018 No Comments

OLIEBOLLENRIT - OPTIEK VAN MEER 2018

De Oliebollenrit sponsor - Optiek van Meer - is een groot succes.

Wat is zondag 30 december een prachtige dag geworden met dank aan de eigenaar van Optiek van Meer, Maurice van Gils en zijn vrouw Aryonne!

Vorig jaar werd de Oliebollenrit voor het eerst georganiseerd. In dat jaar haakten veel deelnemers op het laatste moment af vanwege de stormachtige weersomstandigheden. Bij die afmelders behoorde toen ook de schrijver van dit stuk.
De reacties van de echte helden na die tocht waren echter meer dan lovend, waardoor je al snel je zelf ging verwijten dat je toch niet was meegegaan.

Echter nieuw jaar met nieuwe kansen, waarbij ik me had voorgenomen om de beleving nu zelf te gaan ervaren.
Zodra de inschrijving was geopend heb ik me dan ook meteen aangemeld om er zeker van te zijn dat ik daar niet te laat mee zou zijn, want het aantal deelnemers kende een limiet i.v.m. de organisatie.

Vol verwachting pakte ik om 8.30 uur de fiets van de haak, controleerde nog even de bandendruk, stopte de bidon in de houder en reed om 8.45 uur naar de winkel van Maurice en Aryonne in Sint Willebrord.

Het aantal renners dat al in de winkel stond te wachten was overweldigend, veel meer dan ik verwacht had. Ik telde 22 deelnemers waarvan de helft lid was van FC Brabantia. De deelnemers uit Zevenbergen aan deze tocht zouden later aansluiten. Jammer was het dat een 2-tal leden van onze vereniging op het laatste moment vanwege een blessure en andere verplichtingen nog moesten afmelden en dat Gerard van Gameren, die ook kampte met fysieke ongemakken, pas later kon aanhaken omdat een rit van 70 kilometer op dit moment nog te ver was.

Na de koffie werd er voor de winkel nog een groepsfoto gemaakt, kregen we van Maurice nog wat regels van huishoudelijke aard en konden we vertrekken.
Het eerste gedeelte van de rit ging via Hoeven en de Hoevense Beemden richting Zevenbergen, waar de rest van de deelnemers al stonden te wachten.
Uiteindelijk waren we met zo’n 35 renners.

Ondanks de grootte van de groep en de daarbij behorende niveauverschillen tussen de deelnemers werd er heel sociaal gereden.
De route was prachtig, waarbij de organisatie voor de jonge honden ook een paar segmenten had aangewezen om “volle bak” te gaan. Daarna werd er echter weer gewacht op elkaar om in een sociaal en voor iedereen te volgen tempo verder te rijden.

De rit werd eigenlijk alleen ontsierd door maar liefst 5 lekke banden. Michel Broeren was toch wel de grootste pechvogel met 3 x lek.
Maar ook bij deze pechmomenten geen enkele wanklank integendeel veel hulpvaardigheid.

Na zo’n 55 kilometer kwamen we aan bij het huis van Maurice en Aryonne, waar de groepen uit Sint Willebrord en Zevenbergen weer gingen splitsen. Maar niet voordat we verwend waren op een glaasje bubbels of kopje koffie met één of meer heerlijke oliebollen.

Al met al kunnen we terugkijken op een fantastische rit met een prima organisatie.
Zie ook de foto pagina op de website.

Dank aan Maurice en Aryonne!!
Volgend jaar weer?

juli, 2022

Geen evenementen

Wil je een keer vrijblijvend meefietsen?

Kijk op het rittenschema, kom naar Laco sportcentrum De Vijfsprong en fiets mee.

juli, 2022

Geen evenementen

X