Archief Toernieuws

CLUBRIT ELSAKKER 17 MAART 2019

By 19 maart 2019 No Comments

Clubrit Meersel-Dreef

De weersvoorspellingen voor afgelopen zondag 17 maart waren een dag van te voor nog erg ongewis.

De appjes vlogen daarom heen en weer. Wie gaat er mee of toch weer niet?
Gelukkig was het één van de laatste dagen dat een excuus om niet mee te gaan snel werd gevonden, want vanaf maandag zal het weer zichtbaar opknappen. Goed vooruitzicht dus.

Enfin, toch waren er nog 3 leden die de gok namen en om 9:30 uur vertrokken vanaf De Vijfsprong en dat waren John Heeren, John van Ginneken en Anton Verpaalen. Freek en Adrie Cools hadden laten weten dat ze een half uurtje later zouden starten omdat er nog buien aankwamen volgens buienradar. Uiteindelijk hebben ze ook daar toch maar van af gezien.

Om wat meer beschutting te hebben tegen de wind en de regen besloten de 3 starters om niet Elsakker te gaan rijden, zoals het schema aangaf, maar Klavervelden. In afstand nagenoeg gelijkwaardig.
Vol goede moed op weg. We hebben het geweten. Nog maar net een paar kilometer aan het rijden en de eerste buien met veel wind, regen en hagel dienden zich al aan.
Op de Langendijksestraat besloten we de regenjacks maar aan te gaan doen. Hierbij vielen de handschoenen van John van Ginneken in een plas water, maar bikkel dat hij is trok hij ze gewoon weer aan.

Richting Bergen op Zoom volop wind tegen, maar door goed samen te werken konden we dit euvel trotseren.
Vanaf Bergen op Zoom knapte het weer op, het zonnetje ging zelfs schijnen.

Heerlijk was het dan ook om vanaf Bergen op Zoom met de wind in de rug zonder moeite met een snelheid van 34-35 km p/uur richting huis te rijden.

Al met al, als je de laatste kilometers alleen maar onthoudt, best wel lekker gereden.

Beide Johnen, bedankt voor de rit.

Anton Verpaalen

september, 2022

Geen evenementen

X