UA-134167925-1
Archief Toernieuws

JOOP ZOETEMELK CLASSIC 2019 door Freek Domenie

By 25 maart 2019 No Comments

Joop Zoetemelk Classic

verslag van Freek Domenie

Yes eindelijk is het dan zo ver. Zaterdag 23 maart 2019 geen geplande clubrit voor Gerard van Gameren en Freek Domenie maar een geplande tocht: De Joop Zoetermelk Classic 100 kilometer.

De weersvoorspellingen waren goed dus hebben wij besloten om dan ook te gaan.
’s Ochtens vroeg uit de veren de fietsen achterop en om 7:45 vertrokken naar het startpunt van deze mooie tocht. Wij werden verwelkomd door de parkeerwachters. Deze wezen ons een mooie veilige plek aan voor de auto. Jasje, tasje aan, fietsen opgetuigd. De GPX opgestart op weg naar het  startpunt. Het was daar aardig druk. Gerard is naar binnen gegaan om onze startnummers op te halen. Daarna direct vertrokken en aansluiting gezocht bij een groep van ons niveau en tempo. De dames groep KEK en vier aangesloten mannen spraken ons aan. Mooi tempo maar vooral zeer veel duidelijke tekens voor de veiligheid. Er werd zeer gedisciplineerd en vlot gereden. Daar kan menigeen nog iets van leren. Ze gebruikte zelfs tekens welke ook voor onze groepen zeer bruikbaar zijn. Het kop werk werd dan ook regelmatig afgewisseld.
Halverwege was de verzorgingsplaats. Dat vonden wij te druk. Vanaf hier zijn wij in eigen tempo verder gegaan. Bij restaurant de Watergeus in het dorpje Noorden gestopt voor een heerlijke kop koffie met een klein gebakje erbij. Na de koffie zijn wij met frisse moed verder gegaan. Zonder problemen hebben wij de finish bereikt. Het was echt een mooie gezellige tocht. Veel afwisseling. Water; weiland; dorpjes en goede fietspaden en goed gezelschap (4500 deelnemers). De route was prima uitgepijld, maar wij waren erg blij met onze GPX. Onderweg zijn er ook nog verschillende video opnames gemaakt. Deze hebben wij nog niet gezien (maandag beschikbaar).

Het was vroeg in het jaar om een dergelijke tocht te rijden maar wij hebben er zeker geen spijt van gehad. Een echte aanraden. Nieuwsgierig geworden?  Kijk dan eens op de site van de organisatie. www.swift-joopzoetemelkclassic.nl

Groeten van ons

Freek Domenie
Gerard van Gameren

mei, 2019

25mei08:3013:00Clubrit 2019: VliettochtKlik voor meer details.

26mei09:0012:30Clubrit 2019: Essense HoekKlik voor meer details.

X