Archief ToernieuwsBlog

CLUBRIT DINTELOORD 6 APRIL 2019 door Anton Verpaalen (blog)

By 6 april 2019 No Comments

Clubrit Dinteloord

verslag van Anton Verpaalen

Op deze zaterdagochtend ging de groep weer voor de eerste keer dit zomerseizoen van start om 8.30 uur.
Daarom op tijd uit bed, ontbijt naar binnen gewerkt, route gedownload, bandendruk nagekeken en om 8.15 uur naar straat. Afwachten of Johan Suijkerbuijk, overbuurman en neef, ook mee zou gaan. Ja hoor, binnen een paar tellen hoorde ik de poort dichtslaan bij hem en kwam hij met zijn fiets in de hand naar buiten.
Het eerste wat hij opmerkte was dat hij niet goed wist wat hij aan zou moeten doen vanwege het feit dat de ochtenden toch nog vrij fris zijn. Onze ideeën hierover liepen niet helemaal parallel aan elkaar, want Johan had alleen maar beenwarmers aan en een zomerjack, terwijl ik nog helemaal winters was aangekleed. We houden het er maar op dat hij meer karakter heeft dan ik.

Bij de sporthal aangekomen stonden er al enkele mede leden te wachten en langzaam aan werd de groep groter. Uiteindelijk stonden er 19 man bij de start, een beetje gelijk verdeeld tussen de A- en de B-groep. Voor beide groepen stond de clubrit Dinteloord op het programma. Een rit, door Gerard van Gameren, zo gepland dat de A-groep 86 kilometer zouden rijden en de B-groep 81 kilometer. Het verschil zou gemaakt worden voor de koffiepauze met de bedoeling dat beide groepen ongeveer gelijktijdig bij de koffiestop in Willemstad zouden arriveren. Zoals gewoonlijk bij Gerard klopte dit weer perfect.

De route ging via vliegveld Seppe naar Stampersgat en van daar uit naar Willemstad. Aangekomen bij de rotonde van het vliegveld Seppe zagen we al van verre 2 mensen staan met wel heel bekende kleding aan. Het bleken Franka en Hans Vermunt te zijn, zodat de totale grootte van de groep groeide naar 21 man.

Best wel lekker weer, maar zo vroeg nog wel erg fris.
Het kopwerk met wind in de rug werd zoals wel vaker voortvarend gedaan door o.a. Johan. Hij nam dan ook een behoorlijke afstand voor zijn rekening.

In Willemstad aangekomen bleek het koffie adres nog gesloten wat bij Gerard de opmerking ontlokte dat het tempo van Johan bovengemiddeld was geweest.
Ander adres gezocht, maar dat is in Willemstad gelukkig niet zo heel moeilijk. Er is daar horeca in overvloed.
Toch wel een erg mooi en indrukwekkend gezicht als zo’n hele tent vol zit met wielrenners van FC Brabantia.

De terugtocht naar de gemeente Rucphen was aanzienlijk zwaarder dan de heenweg, want nu hadden we de wind pal op kop.
Het waren nu andere mensen die het kopwerk voor hun rekening namen, maar wel in een zodanig tempo dat iedereen kon volgen.

Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een mooie en goed bezette rit.

Anton Verpaalen

september, 2022

Geen evenementen

X