UA-134167925-1
BlogToernieuws

DUIN- EN BOLLENTOCHT 13 APRIL 2019 door Gerard van Gameren (blog)

By 14 april 2019 No Comments

E-team rijdt Duin- en Bollentocht

verslag van Gerard van Gameren

E-team (Freek/Gerard)  op stap zaterdag 13 april 2019

Om half 8 Freek opgehaald na het schrapen van de autoramen door nachtvorst. De nieuwe e-racefiets van Gerard lag al in de auto. Doel was de Duin- en Bollentocht vanuit Alphen aan de Rijn. Rond 9 uur op de fiets bij een temperatuur van 2 graden, die langzaam opliep tot max.7. Echter door een koude Poolwind was de gevoelstemperatuur aanzienlijk lager. Na een kwartiertje verdwenen de koude handen en door de bodywarmer werd veel wind opgevangen.

Direct na de start gelijk op een mooi parcours terechtgekomen. Links en rechts lieten we de dorpen en steden liggen en liep de route over verkeersluwe wegen of prima fietspaden. Was het druk? Nee helemaal niet. Wij konden tijdens het fietsen ook genieten van de natuur. Na 1, 5 uur zaten we in Noordwijk waar we gratis getrakteerd werden op een prachtig bloemencorso. Niet zo mooi als Zundert natuurlijk, want deze optocht had een duidelijk commerciële inslag. Voor de afwisseling: Een lange duinenrit van 10 km naar Zandvoort; het leek alsof je door een maanlandschap reed. Heuveltje op heuveltje af en uiteraard wind tegen!!. Dat was een goede test voor de E-bikes. De herten stonden en bleven stil staan voor een fotostop. Geweldig.

Daarna weer naar het zuiden via Aerdenhout, waar we geen “normaal”huis hebben gezien. Allemaal grote kasten met grote tuinen, waarbij het wegdek te wensen overliep. Het geld was zeker op, ha ha. Richting Lisse zagen we wederom enorme bollenvelden in tal van kleuren en geuren. (zelfs in de kleur van Gerard zijn e-racefiets.) Vooral de hyacinten geurden sterk. Richting Keukenhof passeerden we een kilometerslang parkeerlint van campers van allerlei nationaliteiten; zij kwamen allen om te genieten van de Keukenhof. Het was er zo extreem druk dat de organisatie af moest wijken van de oorspronkelijke route. Voorzichtig doorgereden want de toeristen maakte driftig gebruik van de fietspaden.

Daarna weer flink knokken tegen de steeds sterker geworden noordoosten wind om vervolgens langs het prachtige Braassemermeer te fietsen. Uiteindelijk werden we beloond met wind in de rug (lekker, dat was genieten) ; arme tegenliggers ha ha. De route bleef tot op het laatste moment een mooie route. Terug aangekomen bij de auto in  Alphen aan de Rijn wat te drinken genomen en retour naar Sprundel / Rucphen.

Samengevat: Een prachtige dag; een zeer afwisselende route in een prachtige omgeving. Een echte aanrader. Interesse? Wij hebben de GPX  De accu van de e-racefiets was na 106 km nog lang niet leeg, dus dat ziet er prima uit.

Groeten van de nieuwe E-groep: Gerard en Freek

mei, 2019

25mei08:3013:00Clubrit 2019: VliettochtKlik voor meer details.

26mei09:0012:30Clubrit 2019: Essense HoekKlik voor meer details.

X