Geen categorie

ZANDVLIET 20 APRIL 2019 door Anton Verpaalen (blog)

By 24 april 2019 No Comments

Zandvliet

verslag van Anton Verpaalen

Op deze mooie zaterdagochtend worden we bij de start van de tocht blij verrast door de aanwezigheid van 2 gastrijders, Toon en Arjan.

De groep is wat kleiner dan de voorgaande weken, maar dat komt naar alle waarschijnlijkheid door de meivakantie, die dit jaar toevallig samenvalt met het paasweekend.
Toch nog in totaal zo’n 18 man. De vrouwen laten het dit keer helaas afweten, maar daar zullen wij wel goede redenen voor hebben.

In 2 groepen rijden we de geplande route naar Zandvliet, waar we onze gebruikelijke koffiestop hebben.
Het tempo zit er vanaf het begin goed in, wat ook niet zo verwonderlijk is want we hebben een behoorlijk straffe oostenwind in de rug.
De route loopt via Nispen en Heimolen naar Woensdrecht. Tijdens dit gedeelte van de route heb ik goed kennis kunnen maken met Arjan en lekker kunnen bijpraten over allerlei sporten.

Vanuit Woensdrecht zijn we naar het Scheldekanaal gereden om zo langs het kanaal koers te zetten naar Zandvliet. De koffiestop bij café De Volle Ton in Zandvliet bereiken we, na eerst de B-groep te hebben gepasseerd, na zo’n 50 kilometer.
Op het terras ontmoette Piet van Oers nog een bekende uit Sprundel, die daar met een paar anderen een tussenstop maakte tijdens een georganiseerde wandelroute vanuit Putte.
Wielrenners zijn dus niet de enige karaktermensen, blijkt wel.

Na de koffie zijn we door een bosrijke omgeving richting de Putseweg gereden, waar we veel eerder waren dan ik aanvankelijk dacht. Daarna via Huijbergen en het buitengebied van Essen-Hoek naar Nieuwmoer.  Van daaruit via Bosrust en Schijf weer naar huis.
We kunnen terugkijken op wederom een mooie rit en ditmaal met prachtig weer.

Anton Verpaalen

september, 2022

Geen evenementen

X