Archief Toernieuws

OESTERDAM 11 MEI 2019 door Anton Verpaalen

By 13 mei 2019 No Comments

Oesterdam

verslag van Anton Verpaalen

Na een paar teleurstellende weken wat het weer betreft was het een verademing om eindelijk weer eens de zon te zien na het opendoen van de rolluiken.

Opgetogen dus, samen met de overbuurman Johan, naar De Vijfsprong. Veel leden lieten helaas deze kans voorbijgaan, want bij aangekomen bij ons vertrekpunt telden we slechts 11 belangstellenden, waaronder 2 bekende gastrijders (Toon en Arjan).

Toch vertrokken we in 2 groepen voor de clubrit Oesterdam, een tocht van 100 kilometer. Gerard heeft op het laatste moment de rit nog enigszins aangepast zodat we een vervelend stuk langs de vliegbasis Woensdrecht konden vermijden.
Er stond toch nog een behoorlijke wind, maar daar hadden we de eerste 45 kilometer geen last van, want we hadden deze in de rug. Het tempo zat er dan ook prima in. Op de dam echter piepten we wel anders want daar kregen we de wind vol op de knar, waardoor de snelheid zakte naar zo’n 27 km p/uur. Leuk was wel dat we oog hadden voor elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden. De groep bleef dan ook prima bij elkaar zonder dat er mensen bij waren bij wie de tong op het vestje hing.

Voor de rustplaats in Tholen was weer gekozen voor de locatie bij het haventje. Altijd sfeervol, vriendelijke bediening met prima koffie en appelgebak met slagroom.

Na weer op krachten te zijn gekomen begonnen we aan het laatste stuk, terug richting de Gemeente Rucphen. De kern van Halsteren hebben we daarbij gemeden en zijn zo via Moerstraten, Kruisland, Oud-Gastel en Oudenbosch naar Rucphen gereden. Fanatiekeling Gerard plakte er nog een extra lus aan vast, omdat hij aan het trainen was voor de monsterrit Zwijndrecht (NL)-Zwijndrecht (B) van zo’n 220 kilometer. We hebben hem laten gaan……

Tijdens de laatste kilometers ging bij een enkeling de afstand een rol spelen waardoor we het tempo naar beneden bijstelden. Voor de anderen geen enkel probleem uiteraard.

Al met al kunnen we toch terug kijken op een mooie clubrit van iets meer dan 100 kilometer.

Anton Verpaalen

september, 2022

Geen evenementen

X