Vliettocht

verslag van Anton Verpaalen

Op deze zaterdag stonden we met 10 Brabantianen en 2 gastrijders bij Laco sportcentrum De Vijfsprong aan de start voor de Vliettocht.

Een ietwat tegenvallend aantal, maar daarbij moeten we in ogenschouw nemen dat de weersvooruitzichten niet echt optimaal waren en dat onze routeplanner, Gerard van Gameren, de uitdaging aangegaan was voor het rijden van een monstertocht over 220 kilometer, Zwijndrecht(N)-Zwijndrecht (B) en vice versa.

Het gemis van Gerard deed zich al vrij snel na de start gelden, want we (renners van de A-groep) zagen kans om al binnen 5 km volledig fout te zitten.
Uiteindelijk hebben we onderling besloten om onze eigen route te volgen naar het fraaie rustpunt Theehuis Benedensas bij De Heen, altijd een oase van rust en een mooi uitzicht.

Toen konden we nog niet bevroeden dat het weer zo’n omslag zou geven dat we bij het rustpunt z…nat en steenkoud aan zouden komen. Gelukkig waren ze wel open en konden we binnen zitten, waar we ons tegoed deden aan koffie en appeltaart met slagroom.

Rillend van de kou stapten we na de stop weer op de fiets. Gastrijder Willy deed erg veel kopwerk, zo niet alle kopwerk.
We waren het er al snel over eens dat we de kortste weg naar huis zouden nemen. Nou dat was Willy wel toevertrouwd. Hij leidde ons binnen 40 kilometer terug naar Rucphen. Uiteindelijk toch nog zo’n kleine 80 kilometer getrapt en we kijken er toch ook weer met plezier op terug.

De B-groep heeft met 7 man een alternatieve route gevolgd van in totaal zo’n 64 kilometer. Of zij ook regen hebben gehad? Ik denk het wel, want de foto geeft allemaal renners weer met een regenjack aan. Peter, bedankt voor de foto.

Volgende keer hopelijk beter weer.

Anton Verpaalen

maart, 2023

Geen evenementen

X