Archief Toernieuws

ROUTE YELLOW JERSEY CLASSIC door Anton Verpaalen

By 1 juni 2019 No Comments

Route Yellow Jersey Classic

verslag van Anton Verpaalen

We schrijven 1 juni en eindelijk krijgen we een zomerse zaterdagochtend. De gevolgen zijn dan ook meteen zichtbaar bij de startlocatie Laco Sportcentrum De Vijfsprong.
Liefst 25 renners hebben zich om 8.30 uur verzameld om deel te nemen aan onze clubrit genaamd Route Yellow Jersey Classic, een parcours ter voorbereiding op de officiële YJC aan het einde van de zomer.
Onder die 25 deelnemers waren 4 gastrijders en het leuke daarvan is dat één van die gastrijders heeft aangegeven lid te willen worden van FC Brabantia. Dit weekend zal hij zijn inschrijfformulier insturen.

Bij de start werd de groep opgedeeld in een A-groep en een B-groep.

We vertrokken onder een stralend zonnetje voor, wat later blijkt, een pracht van een ronde, waarbij alle kerkdorpen van onze gemeente werden aangedaan. Dat ging in een lekker stevig maar voor iedereen goed te volgen  tempo. De gastrijders Willy, Arjan en vader en zoon Dick en Mark droegen hun steentje meer dan bij.

Na zo’n 40 kilometer reden we aan bij de visvijver aan de Nieuwmoerseweg te Achtmaal. Ik dacht behoorlijk bekend te zijn in onze wijde omgeving, maar dit prachtig stukje natuur en een oase van rust was voor mij totaal nieuw. Verrassend maar erg leuk en zeker aan te bevelen.

Daarna via de Ellerwaard, Schijf, Nederheide en Langendijk naar Zegge om vandaar uit koers te zetten naar ons eindpunt Laco Sportcentrum.

Enorm genoten van deze goed bezochte clubrit onder prima weersomstandigheden.
Hopelijk is dit een opmaat voor de rest van het seizoen.

september, 2022

Geen evenementen

X