Archief Toernieuws

MERIJNTJE GIJZENROUTE 9 JUNI 2019 door Gerard van Gameren

By 10 juni 2019 No Comments

Merijntje Gijzen route

verslag van Gerard van Gameren

De TC had de zaterdagrit afgelast. Al op vrijdagmorgen heeft men overleg gehad en de conclusie was dat het bij windkracht 6 te onveilig was. De kans van je fiets af te waaien of nog erger tegen een auto aan was te groot. Doordat het toevallig in een Pinksterweekend viel is besloten de nieuwe clubrit Merijntje Gijzen naar de zondag te verschuiven. Er stonden 15 man (echt, geen enkele vrouw) in het zonnetje bij de Vijfsprong. De start was om 9 uur. Besloten werd de B route te nemen, want we wilden niet te laat thuiskomen door de latere tijdstip van vertrek en door de langere afstand van de A te rijden. Na dwars door Oudenbosch gereden te zijn via Barlaque naar het overbekende Zwingelspaan en Dinteloord. De 1e stop was de brug bij Dintelsas; ging net open (1 waaghals wilde nog even aanzetten, maar helaas) voor een klein bootje met een te grote mast.

Nog geen minuut daarna een lekke band van iemand wiens naam we niet noemen. Verder naar Steenbergen via een nieuwe weg om het centrum te vermijden. Wel even opletten bij enkele bochtjes. Op naar de pauzeplek dachten we, maar weer een lekke band. Dezelfde rijder, maar nu de voorband. Nee, we noemen geen namen, maar we denken dat de banden te lang niet belast zijn geweest. Het leuke fietscafe de Koevering was gesloten, maar even verder konden we uitpuffen bij gasterij de Kladde, waar we heel vriendelijk ontvangen en bediend werden. Het was redelijk druk: andere fietstocht (van fort naar fort) en ook van motorrijders. Na de pauze richting Halsteren, maar we kwamen het dorpje de Kladde niet uit. De organisatie van een wielerwedstrijd was zo brutaal om een stuk van een Brabantia route te gebruiken, ha ha. Dus via een omweg dwars door Lepelstraat om alsnog in Halsteren te arriveren. Daarna verliep de tocht soepel. En arriveerden we na 90 km weer voldaan in onze wielergemeente.

september, 2022

Geen evenementen

X