Archief Toernieuws

BRABANTSE WAL door Anton Verpaalen

By 23 juni 2019 No Comments

Brabantse Wal

verslag van Anton Verpaalen

Op deze prachtige zomerdag stonden om 8.30 uur 12 renners, waaronder 1 gastrijder, aan de start voor de clubrit Brabantse Wal.
Peter en vooral Guust hadden er zin in want zij waren de eerste 50 kilometer niet van kop af te slaan. Of zou het de wetenschap geweest zijn dat je beter je kopwerk wind af kunt doen dan wind op? Tempo zat er in ieder geval lekker in en we koersten van Rucphen via Schijf en Horendonk richting Essen Hoek.

Na Ossendrecht werd het wel een beetje zwaarder vanwege de korte en soms felle klimmetjes, waaronder de Rijzendeweg. Een, voor Brabantse begrippen, felle klim van zo’n 600 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,9% en een steilste stuk van zelfs 6%.
Iedereen sloeg zich hier echter goed doorheen. Onderweg kwamen we de B-groep nog tegen, die dit gedeelte hadden vermeden.
Na een kort ommetje haalden we op de Grindweg de B-ploeg weer in.

Wat daarna volgde was ongelooflijk mooi. Langs het Markiezaatsmeer, een ontzettend mooi natuurgebied op een autoluwe route. Alleen jammer dat de weg wat kwaliteit betreft niet al te best was, maar zoals gezegd vergoedde de prachtige natuur dit ruimschoots.
Dit gedeelte was vele kilometers lang. Daarna kwamen we op de Bergse Plaat in mediterrane sferen terecht. Een mooie tent met een prachtig terras aan het meer voor ons kopje koffie met gebak. Weer een meevaller voor ieder van ons want deze consumptie was gratis, omdat Adrie Cools trakteerde vanwege het feit dat hij en zijn vrouw 50 jaar getrouwd waren. Bedankt en gefeliciteerd Adrie!!
Jammer Arjan dat je vlak daarvoor al af moest slaan vanwege tijdgebrek.
Onze gast Theo Garenstroom vroeg zich af of dit altijd zo ging. Inmiddels weet hij beter.

Na de koffie onder toenemende temperaturen terug naar Rucphen.

Mooie rit!

september, 2022

Geen evenementen

X