Geen categorie

VIADUCTENTOCHT 29 JUNI 2019 door Johan Suijkerbuijk

By 29 juni 2019 No Comments

Viaductentocht

verslag van Johan Suijkerbuijk

Het rittenschema vermeldde aanvankelijk een afstand van 104 km met 14 colletjes (lees viaducten). Er was voorspeld een tropische dag met temperaturen van ruim boven 30 graden. Voor de tochtencommissie een reden om op donderdag de afstand in te korten naar 74 km. Niet omdat er sneeuw op de cols zou liggen, maar omdat de banden zouden kunnen blijven plakken aan het smeltende asfalt.

Om 8.30 uur vertrok een groep van 15 man, inclusief 8 gastrenners vanaf de vijfsprong. Het eerste uur was aangenaam. De zwakke zuidoosten wind maakte dat het al snel warmer werd. Het tempo leed er kennelijk niet onder. Bij het bedwingen van de cols verbraken enkelen hun persoonlijk record. Met een mooi gemiddelde van 29,2 km werd de finish gehaald. Een lekke band mocht de pret niet drukken. Gerard kon hierdoor zijn vertrouwde vakkundige kunst van het snel wisselen van een binnenband weer laten zien.

Johan Suijkerbuijk

september, 2022

Geen evenementen

X