Archief Toernieuws

DINTELOORD 17 AUGUSTUS 2019 door Jos van Ginneken

By 21 augustus 2019 No Comments

Dinteloord

verslag van Jos van Ginneken

De weersvoorspelling was ons niet goed gezind, in een woord slecht.

Dus de gebruikelijke discussie op de WhatsApp kwam al redelijk snel op gang. De meningen werden over en weer gedeeld met als uitkomst dat de geplande rit naar Heerjansdam onder de verwachte omstandigheden geen goede optie was. Dus werd Gerard aan het werk gezet, met het verzoek, een alternatief  tevoorschijn te toveren. Zo gezegd zo gedaan .

Het is de clubrit naar Dinteloord geworden een wat kortere rit.

Maar de twijfels over het weer bleven natuurlijk bestaan, bij droog weer zaterdagmorgen was er belangstelling, nu maar afwachten.

Zaterdagmorgen bewolkt maar droog, dus op naar ”De Vijfsprong”.

De belangstelling was redelijk zowel van de A-groep als de B-groep.

Na onderling overleg is er besloten om samen te rijden met het B-tempo, prima idee, iets over half negen zijn we dan vertrokken. We rijden via Bosschenhoofd en Rijksweg Noord naar Zegge. Oudenbosch laten we links liggen en rijden via Kuivezand richting Oud-Gastel. Onder aanvoering van de A-rijders met een voorbeeldig tempo, aangepast aan de B-rijders, rijden we via de parallelweg van de A17 naar Stampersgat. We passeren de Suikerunie en duiken de Prinslandse Polder in. We bereiken Dinteloord, nog steeds droog, via het haven gebied en het industrieterrein Dintelmond rijden we richting Willemstad. Een klein buitje heeft de weg nat gemaakt en op de Mannersmanweg gebeurd het onverwachte, in een flauwe bocht licht dalend, schuift Martinette onderuit. Gelukkig valt ze in de berm. De schrik zit er in, we blijven rustig en overzien de situatie. Als het slachtoffer enigszins weer op adem gekomen is lijkt het mee te vallen. We zijn dicht bij Willemstad en de koffiestop, daar wordt Martinette opgehaald door haar man.

Na de koffiestop rijden we via Heijningen, Standdaarbuiten weer terug.

Ik neem in Oudenbosch de kortste weg naar huis en de overige hebben in goede gezondheid Rucphen bereikt, met Martinette gaat het redelijk goed.

 

Jos van Ginneken

september, 2022

Geen evenementen

X