Moerstraten-lang

verslag van Gerard van Gameren

Redelijke opkomst van 17 man (0 dames) inclusief 2 gastrijders bij een zonnige Vijfsprong. Temperatuur 16 graden, maar per uur met 2 oplopend. Bij terugkomst om half 1 was het al 25 graden, dus voor de hitte weer thuis. Omdat de Kaaistraat nog bijna 1 jaar open ligt werd de route iets verlegd naar de Canadastraat. Gelijk 2 snelle mannen (Guust/Peter) op kop; met een strak tempo door de Hoevense polders en de Goudbloemsedijk naar Standdaarbuiten & Stampersgat. Normaal wisselen we om de 10 km, maar deze heren waren in vorm, dus bleven lekker doortrappen. Na 40 km mochten er 2 verse krachten het overnemen en hadden we een gemiddelde van dik 31.

We merkten dat er minder gepraat werd, hetgeen altijd het teken is om een tandje terug te schakelen. De A groep haalde de B groep in net nadat we de Steenbergse Vliet achter ons hadden gelaten en toen Tonnie lek reed. Gezien de aanwezige ervaring binnen de B groep om een bandenwissel te doen was de A groep van plan om alvast de koffie te gaan bestellen. Maar collegiaal als we kunnen zijn eindigde de lekkebandenrace in een gelijkspel. Anton kon de paar honderd meter naar zorgboerderij de Lindehof net niet halen. Altijd frappant dat degene die lek rijdt niks hoeft te doen, hooguit zijn fiets vasthouden; de rest wordt gedaan door de maten. Leuk dat we nog een 12 jarige jongen op zn fiets inhaalde en gekleed was in een Feyenoord-shirt. Kijk, die ouders weten nog wat opvoeden is.

Bij de Lindehof is het altijd genieten van de omgeving en de beestenboel. De ara’s vinden gezelschap wel fijn en kwamen regelmatig tussen onze discussies. Een aantal leden van de werkgroep Ledenwerving kreeg het nog voor elkaar om een korte meeting te houden. Na de koffie en fris werd de route vervolgd naar het altijd mooie Klavervelden. Last van de hitte hadden we niet in deze groene omgeving. Via het hobbelige fietspad ( dus 2 handjes aan het stuur) van de Huijbergsebaan richting Nispen en Schijf.

Een mooie route , die ikzelf niet meer kon herinneren ooit gereden te hebben. Zeker voor herhaling vatbaar.

maart, 2023

Geen evenementen

X