Archief Toernieuws

EFFEN 31 AUGUSTUS 2019 door Anton Verpaalen

By 31 augustus 2019 No Comments

Effen

verslag van Anton Verpaalen

Wat een mooie rit!!

Het weer was uitstekend, de rit was fraai en dat allemaal gecombineerd met een leuke groep, die er allemaal zin in hadden.
Totaal waren we met 12 man, waaronder één gastrijder. De A-groep vertrok met 7 man, zodat er voor de B-groep 5 renners overbleven. Onder die 5 renners waren ook 2 A-rijders, die er voor gekozen hadden om deze zaterdag met de B-groep mee te rijden, omdat ze terugkwamen van vakantie en/of blessures.

De rit was bekend onder de naam “clubrit Effen”, maar daar zijn we ook echt maar effen geweest.
We vertrokken vanuit de sporthal richting Langendijksestraat, waarbij we onderweg ook nog Arjan oppikten.
Het tempo zat er lekker in en iedereen kon vrij gemakkelijk mee. Al vrij snel werd de suggestie gedaan om de pauze over te slaan, omdat het toch maar een relatief korte rit was van 78 kilometer en Arjan aangaf eigenlijk rond 11.30 uur terug thuis te willen zijn. Hij moest weer op tijd richting Zaamslag, zijn geboortedorp.
Iedereen was het eens met dit voorstel en zo gezegd zo gedaan. Peter en Piet deden de eerste 25/30 kilometer het kopwerk en lieten zich daarna aflossen door Guust en Anton die de volgende 20 kilometer voor hun rekening namen.

Ondertussen reden we door prachtig natuurgebied, via de Ellerwaard, Wernhoutsburg, een stukje België, de Oekelsebaan en het Mastbos.
Genieten was het. Arjan gaf al aan dat het één van de mooiste ritten is geweest welke hij had meegereden.
Het tempo bleef redelijk hoog, maar voor iedereen goed te volgen. Zo niet dan paste de groep zich aan, zoals dat hoort bij FC Brabantia.

Op de Oekelsebaan reden we de B-groep voorbij en gaven we aan dat wij de koffiestop zouden overslaan, maar of ze dat gehoord hebben weten we niet helemaal zeker.

Uiteindelijk vanaf het Mastbos via Effen (ja,ja) terug naar huis, waarbij we bij Sprundel nog een omweg moesten maken, omdat daar de Sint Janstraat was opengebroken.

Rond 11.00 uur terug in Rucphen, zodat Arjan zeker om 11.30 uur terug in Roosendaal kon zijn.

We kunnen terugkijken op een prachtige rit!!

september, 2022

Geen evenementen

X