Archief Toernieuws

DRIMMELEN 7 SEPTEMBER 2019 door Freek Domenie

By 8 september 2019 No Comments

Drimmelen

verslag van Freek Domenie

Fiets

Club

Beter buiten in de regen dan binnen bij de kachel

Rustig fietsen om rekening te houden met ieder zijn tempo

Afhaken doen we niet alleen. Samen uit samen thuis

Bochten rustig nemen en vooral niet remmen in de bocht

Andere route dan gepland is altijd bespreekbaar

Naast elkaar rijden als het mogelijk is, ander achter elkaar

Thee of koffie onderweg. Altijd een leuke stop om bij te praten

Iedereen is welkom. Lid of geen Lid.

Attent blijven op het verkeer.

Dit zijn belangrijke uitgangspunten van onze gezellige fietsclub.

07:00 uur De wekker loopt af. Er staat voor vandaag weer een mooie rit gepland. De route is wederom door onze route expert Gerard uitgezet. De GPX-file is voor iedereen beschikbaar via onze prachtige website www.fcbrabantia.nl. Neem eens een kijkje en laat je verrassen.

Yes, de app begint met vragen: Wat gaan we doen in verband met het weer? De voorspellingen voor vandaag zij niet best. Gaan we een alternatieve route rijden? Jawel, voorstel om de route in te korten naar Lage Zwaluwe; koffie te gaan drinken in de prachtige kerk en bidden dat het droog zal blijven.  Verzamelen om 09:30 uur bij de vijfsprong.

De opkomst was vandaag niet groot. 5 Leden: waarvan 2 uit de “A”- groep en 3 uit de “B”-Groep. Er wordt beslist om gezamenlijk te rijden en om het tempo aan te passen aan de “B”-leden. Ter informatie: Het oudste lid van de “B” is Jos van Ginneken 75 Jaar en nog steeds iedere week actief!!!

Onderweg werd de lucht steeds donkerder. Dus wederom overleg: Laten we maar in Klundert koffie gaan drinken anders rijden we het slechte weer tegemoet. Zo gezegd, zo gedaan. Richting Klundert helaas pech onderweg. Gerard rijdt zijn achterband lek. Band verwisseld en weer verder. Alsof het niet genoeg pech was voor Gerard kreeg hij bij het benzinestation in Klundert nog een keer een lekke band. Geluk bij een ongeluk, want het begon heel hard te regenen en wij stonden gelukkig droog. Twee binnenbanden had Gerard niet bij zich, dus moest het lek worden opgezocht en de band geplakt. (met stickers : “Lezyne Metal Kit” Prima materiaal gekocht bij Martens tweewielers te Rucphen).

Gerard was blij met de hulp van de andere leden en stelde voor om een klein stukje verderop koffie te gaan drinken. Tijdens de koffie werd er uitvoerig gesproken over de nieuwe MTB route welke door onze club wordt georganiseerd en gepland. “De Rogelli Veldtourtocht”. Traditioneel wordt deze veldtoertocht gereden op de 1e zondag van december, zo ook dit jaar. Dit jaar is dat op zondag 1 december. Een aantal leden is op dit moment al volop bezig met de voorbereidingen. Meer informatie over deze geweldige Rogelli Veldtourtocht volgt later.

 

Zo, de koffie is op, dus gezien het weer direct naar huis. Iedereen is droog en veilig thuisgekomen. Uiteindelijk hadden we toch nog ruim 60 kilometer gefietst. Fietsen schoon gespoten. Die staan weer klaar voor de volgende rit. Het was wederom gezellig. Tot de volgende keer.

Wilt u ook een keer vrijblijvend meerijden?

U bent van harte welkom!

Kom gerust langs en sluit aan.

september, 2022

Geen evenementen

X