Archief Toernieuws

SLUITINGSRIT NOORDHOEK 2019

By 13 oktober 2019 No Comments

Sluitingsrit Noordhoek 2019

Verslag van Gerard van Gameren

De sluitingsrit was op zaterdag 12 oktober 2019; lekker droog, weinig wind en al 15 graden op deze vroege morgen. Voor de donkere wolken waren we niet bevreesd, want volgens Buienradar zou het  tot ver in de middag droog blijven. Zes man (A+B) begonnen ontspannen aan deze laatste clubrit op de weg, die meetelt voor het clubkampioenschap (alhoewel de winnaars van zowel de A als de B al op ruime afstand van de nr. 2 staat).De rit verliep voorspoedig via Roosendaal en Wouw. Respect voor de voorzitter, die het soms aardige tempo kon bijbenen door zijn enorme wilskracht en nog lucht over had om te babbelen. Maar reeds in Kruisland viel op dat de wegen vochtig werden. En aangezien er in de polders altijd wel klei op de weg te vinden is werd er zeer voorzichtig door de bochten gereden. Helaas tussen Oud Gastel en Noordhoek constant in de miezerregen gereden. Te weinig om te stoppen voor een regenjackie aan te doen, maar te veel om voeten droog te houden. Maar naar huis wilden we ook niet, want we hadden het café Noordhoek vooraf laten weten dat we met een mannetje of 10 koffie zouden komen drinken. Afspraak is afspraak, dus aldaar 2 bakken koffie genuttigd. Met dank aan het bestuur hoefden we dit keer niet zelf te betalen. De café-eigenaren hadden de kachel goed opgestookt, hetgeen ons normaal niet zo bevalt, maar dit keer zeer werd gewaardeerd. De koffiepauze was wel te kort om onze natte voeten droog te krijgen. Zevenbergen hebben we toen maar links laten liggen en via Standdaarbuiten en Oudenbosch richting Rucphen. Vanaf Bosschenhoofd waren de wegen weer kurkdroog. Gauw langs de pomp  Haan Vlasveld om de vieze fietsen af te spuiten, de 3e keer binnen 1 week; prima service van de sponsor. Thuis gauw onder een verdiende warme douche. Zo, dit zomerseizoen zit erop, opvallend veel ritten afgelast c.q. nat verlopen. Volgend seizoen hopelijk beter!

september, 2022

Geen evenementen

X