Archief Toernieuws

VERKENNINGSRIT ROGELLI VELDTOERTOCHT 17 november 2019

By 17 november 2019 No Comments

Verkenningsrit Rogelli veldtoertocht 24 november 2019

Eén van de laatste verkenningstochten van de leden voor de Rogelli veldtoertocht van 1 december 2019.
Een mooie ervaring ondanks het feit dat ik absoluut geen liefhebber ben van deze fietsdiscipline.

Zoals iedere ochtend werd ik ook deze zondagochtend (gelukkig) weer gewoon wakker. Eigenlijk geen vastomlijnde plannen. Hierdoor had ik de keuze uit meerdere opties waaronder wandelen met mijn vrouw, hardlopen, fietsen op de Tacx, buiten fietsen op de racefiets.
Geen van deze opties heb ik genomen want tot verrassing van zowel mijzelf, mijn vrouw als de rest van de Brabantia groep koos ik er voor om deze ochtend aan te sluiten bij de mountainbikers van Brabantia.

Om 8.50 uur toog ik naar sporthal De Vijfsprong. Tot mijn grote vreugde zag ik daar een grote groep van zo’n 15 leden van Brabantia aangevuld met gastrijder Philippe uit Roosendaal die sfeer wilde proeven bij Brabantia. Nou daar zal Philippe geen spijt van gehad hebben, want het was een prachtige rit onder prima weersomstandigheden.

Eerst werden we door Henk Hoendervangers over het parcours van het NK-veldrijden geleid, wat in januari wordt gehouden, georganiseerd door Wielerpromotie Rucphen.
Tijdens dit inleidend rondje is mijn respect voor de veldrijders met sprongen gestegen, want zij rijden zo’n rondje in één keer en stappen alleen bij de trappen af. Nou ik kan je vertellen dat bij ons de voetjes wel vaker aan de grond gingen!

Daarna, via de Molenbaan en de Zundertseweg, naar het parcours van de Rogelli veldtoertocht in het bos.
Ik had me voorgenomen om maar achter aan te sluiten en op remafstand van mijn voorganger te blijven.
Dat ging prima, alhoewel het wel wennen is om tussen die bomen door te rijden. Heuvel op gaat overigens ook veel beter dan heuvel af.
De rustplaats bij Jagersrust kwam eerder dan ik verwacht had. Heel gezellig met zo’n grote groep samen koffie drinken en een humorvolle kroegbaas.

Na de pauze kwam het moeilijkste en natste gedeelte in het bos. Achteraan rijden heeft dan wel vaak tot gevolg dat je in de remmen moet knijpen omdat er voor je iets gebeurt.

Al met al kijk ik terug op een leuke tocht met allemaal leuke en gezellige mensen.
Voor herhaling vatbaar. Maar dan met iets meer asfalt misschien?

september, 2022

Geen evenementen

X