Archief Toernieuws

ROGELLI VELDTOERTOCHT 2019

By 7 december 2019 No Comments

Rogelli veldtoertocht 2019

Rogelli veldtoertocht om door een ringetje te halen.

Dat las ik donderdagmorgen in het weekblad de BODE, een tekst om van te smullen.
Na de voorbereidingen op papier afgerond te hebben is het aanpakken geblazen in de laatste week voor de Rogelli Vtt dit jaar voor de 40 e keer.
Donderdag zijn we begonnen met de spullen uit de opslag op te halen.
Vrijdag morgen aanvoer van dranghekken met toebehoren van de gemeente.
Het inrichten van de fietsenstalling en het gereed maken van de Rogelliboog behoort tot het vaste ritueel. Piet is dan reeds onderweg om de HD reinigers op te halen.
In overleg met Wielerpromotion Rucphen wordt door Henk een begin gemaakt met het uitpijlen van de route over het NK parcours.
Dit jaar is speciaal omdat het een jubileum uitgave is hebben we samen met de genodigden, Gemeente Rucphen, Wieler Promotion Rucphen, Willebrord Wil Vooruit, Rogelli en F.C.Brabantia de opening verricht op de nieuwe wielerbaan.
Een primeur voor onze tocht dat zowel de 29 km als de 47 km gebruik hebben kunnen maken van het NK-parcours waar op 11 en 12 januari 2020 de Nederlandse kampioenschappen cyclocross worden verreden.
Het overige gedeelte van het parcours is dit jaar weer gedeeltelijk vernieuwd, mede veroorzaakt door werkzaamheden van Brabant Water in de Rucphense bossen en het verplaatsen van de rustplaats van het landgoed naar manege Le Papillon. Tijdens de nodige verkenningstochten zijn we weer in staat geweest een mooi parcours uit te stippelen, inclusief de passage over het landgoed.
Na de verkenningen op zondagmorgen met de gebruikelijke koffiestop bij Jagersrust begint op zaterdag voor de tocht het belangrijkste gedeelte van onze onderneming, het uitpijlen van de route. Een klus die de hele dag in beslag neemt, met de uitpijlers in groepjes voorop en het narijden ter controle, wordt er niets aan het toeval over gelaten. Het narijden
wordt op de dag van de tocht herhaald. Zondagmorgen om 7 uur, in het donker, vertrekken de Brabantianen om de uitgezette route nogmaals te
controleren. Dit is jammer genoeg nodig omdat er nog steeds mensen zijn die de pijlen verwijderen, kapot breken enz. waarom?
Gebruik samen de ruimte die we tot onze beschikking hebben en gun ieder het plezier om zijn of haar hobby uit te voeren.
Met de bemande oversteekposten, door vrijwilligers bezet en de nieuwe rustpost bij Le Papillon, met een geroutineerde bezetting, hebben we weer een goede organisatie neergezet. Dit bleek ook uit de vele complimenten die we van de deelnemers mochten ontvangen, door een ringetje te halen.
Toen alle zeer tevreden deelnemers huiswaarts waren gekeerd, hebben we onder het genot van een drankje kunnen vaststellen, dat de 40 e Rogelli Vtt. een succes is geweest.
Graag willen we de samenwerking met de bovengenoemde partijen in de toekomst voortzetten, samen kunnen we sterk zijn.
Als het aan mij ligt, tot volgend jaar.

Vtt. Commissie
J. v. Ginneken.

Foto’s van de Rogelli veldtoertocht 2019 zijn te vinden op www.sportkiek.nl

september, 2022

Geen evenementen

X