Ritverslagen

Rit van de Giro rond Den Bosch

By 21 juni 2020 No Comments

Diverse leden hadden een mooie rit gepland.

Giro d’Italia; het kan in 1 dag!

In plaats van de Zeeuwse Giro was er nu meer belangstelling voor de Brabantse Giro. Dus besloten Martinette, Pierre, Burny, John, Philippe en ik naar Den Bosch af te reizen. Door Erik Dekker cs gereden en we konden daarvoor de rit downloaden vanaf Strava.

De start was bij een (nog wel gesloten) chauffeurscafé. En we kwamen met 5 auto’s aan op de carpoolplek; door de Corona reed eenieder zelf, niet zo goed voor milieu/portemonnee. Maar gezondheid First.

We starten direct langs de Maasboulevard en waanden ons in het inmiddels beruchte Lombardije richten Oosten. Er stond een matige wind, lekker zonneke, temperatuur bij start al 18 graden en oplopend naar 23. We gingen al snel  zuidwaarts langs het Maximakanaal en grapten dat dat de Adriatische Zee was. Maar we konden niet langs de “kust”blijven dus koersten we weer richting Den Bosch zuid. De navigatie had het even niet gemakkelijk, want het korte werk op onbekend terrein is best lastig. Tot we weer langs de Zuid Willemsvaart  mochten fietsen, dan is navigatie weer overbodig. Af en toe bruggie over en later weer terug langs de Vaart. Anders klopt de landkaart straks niet.

Daarna door het centrum van Schijndel en laat daar nu net een flinke markt staan. Men waarschuwde voor een boete dus gingen maar wandelen. Vergeten opname stil te zetten, dus dat drukte het gemiddelde best wel. Maar ‘who cares”.

Na Schijndel kwam Olland (ja, zonder H) en daar de 1e pauze met drank en appeltaart. We grapten dat de fietsen op slot moesten want we zaten inmiddels wel in Sicilie.

Na het hele eiland rondgefietst te hebben kwamen we weer langs Olland & Schijndel. We weten niet hoe het kwam maar het tempo ging aardig omhoog. Misschien wel door de Earl Grey van Philippe. We zijn of voelen ons nog jong dus we konden Maaskantje niet zo maar links laten liggen. Wel de opname gestopt, want we wilden Italie nog niet ‘hervormen’. Dat kunnen ze beter zelf doen.

Langs Vught en door de Moerputten (gelukkig geen wolf gezien) naar Vlijmen richting Noord. Kwamen weer op de mooie dijken langs de Maas, waar we eerst de ‘tank’ gevuld hebben met een blonde e.d. plus een uitsmijter of anders lekker.

We kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige tocht.

Gerard

X