Ritverslagen

Effen langs Effen

By 11 juli 2020 No Comments

Met 21 man op de koffie bij Martens Meerlsedreef

Effe langs EFFEN 11 juli 2020

Meer dan 20 rijders (inclusief 2 dames) stonden om half 9 lekker in het zonnetje bij de Vijfsprong te wachten op de start. Iedereen nog goedgemutst want ze wisten niet dat Buienradar ed de mooie weersverwachtingen niet waar zouden maken. Na de pauze werd de A groep op een flinke bui getrakteerd en de B groep zelfs op 2 buien. Er werd rustig gereden want lang niet iedereen heeft voldoende km’s kunnen maken in het voorbije kwartaal. De bedoeling was via de Lange Schouw, niet wetende dat die grotendeels open lag (vorige week nog geen enkel probleem); volop verbazing dat zoiets net voor de bouwvak 7 weken ontoegankelijk wordt. Maar het bord liet zien dat fietsers er wel langs konden.  Dus maar doorgefietst ondanks waarschuwingen van tegenliggers: hoezo eigenwijs?  Op een opgebroken stuk van 20 meter  zijn we even afgestapt en dachten we van “nou, als dat alles is”. Maar we kwamen bedrogen uit. Dus weer van de fiets af, behalve Burny natuurlijk: we dachten een paar honderd meter lopen tot je rechtsaf het fietspad op kon, maar dat bleek meer dan 1 km te zijn.  Gelukkig niemand lek, behalve wat modder. De B-groep nergens te bekennen: omdat zij een 10% kortere route hebben dan de A reden zij via Schijf; zij hoefden dus geen enkel kluunwerk te doen. En daardoor als 1e bij de pauzeplek in Meersel Dreef. Toevallig vanaf vandaag zijn de Corona maatregelen in Belgie uitgebreid.  Aangezien Martens Koffiehuis een combi is van winkel/horeca mochten we bij de koffie zonder mondkapje, maar bij een toiletgang via de winkel wel (of een servetje). Het afrekenen verliep simpel: 2 euro voor 2 bakken koffie.  Het was een gezellige boel op het terras.

Bij het op de fiets stappen na de pauze zagen we de donkere luchten op ons af komen; we zeiden “het zal toch niet waar zijn”. Het was zo’n heerlijk weertje en weinig wind. Maar we bleken toch op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats. Een flinke regenbui: we hoefden niet te stoppen om het regenjackie aan te doen, want niemand had die bij. Ook iedereen zonder zgn. slikvanger, zodat we lekker vies werden van de ‘sproeier’ voor ons. Maar weer heel snel kwamen we in een droge omgeving en konden ondanks de natte voeten en billen nog een beetje genieten. De B groep had minder geluk, want die kregen net voor thuiskomst nog een 2e bui op het dak.

Het kan niet altijd meezitten!

GvG

september, 2022

Geen evenementen

X