Ritverslagen

Hooge Zwaluwe 22 aug 2020

By 23 augustus 2020 No Comments

Mooie rit naar Hooge Zwaluwe

Clubrit Hooge Zwaluwe zaterdag 22 – 08 – 2020.

 

Zoals gewoonlijk beginnen enkele dagen van te voren de berichtjes al binnen

te druppelen via de app, wie gaat er zaterdag mee.

Een uitzonderlijke grote belangstelling was er voor deze rit niet, misschien wel begrijpelijk in deze corona en vakantietijd. Aan de route kan het niet liggen die is mooi genoeg.

Op het appel zaterdagmorgen bij ”De Vijfsprong” telde ik toch 14 deelnemers.

De overmacht van de B-groep was aanzienlijk, daarom werd besloten om gezamenlijk te rijden, met het tempo van de B-groep? Na het startsein op de gebruikelijke tijd en de wind in de rug, maken we een rondrit door de Sprundelse gewesten en rijden via Etten-Leur door de ”Verloren Hoek” richting Prinsenbeek.

Het koeienpad dat ons naar  Cafe Elsakker moet lijden is afgesloten, dus rechtdoor naar Prinsenbeek. We nemen de parallelweg  langs de A16, passeren de Beeksekuil en beklimmen de brug over de Mark, hier ontstaat enige verwarring over de route. We vervolgen de tocht in bubbels, zie foto, richting Terheijden. Hier gaan we rechtsaf het Molenpad op en rijden via de Lageweg door een klein natuurgebied over de Voshil naar Wagenberg.

Bij de rotonde van de N285 in Wagenberg rijden we rechtdoor, via Heikant

bereiken we Hooge Zwaluwe. Bij de koffiepauze in de kerk worden de corona-

regels in acht genomen.

De route wordt weer opgepakt, we passeren de jachthaven van Hooge Zwaluwe, via het mooi fietspad langs de Horenhilsedijk bereiken we Lage Zwaluwe. Over rustige polderwegen en de sterke wind op kop bereiken we Zevenbergen. Over de fietsbrug en de Hoevensepolder rijden we Hoeven binnen. De thuishaven Rucphen wordt bereikt, via de Bremstraat en Bernhardstraat wordt de eindstreep gehaald.

Dank aan de deelnemers.

J.v. G.

september, 2022

Geen evenementen

X