Ritverslagen

Oesterdam 19 September 2020

By 20 september 2020 No Comments

Clubrit Oesterdam

Bij de Vijfsprong hadden elf Brabantianen zich gemeld voor de rit over de Oesterdam. Hoewel de zon al flink scheen was het bij het vertrek toch nog frisjes. Een matige oostenwind zorgde voor een lekker windje in de rug. Er waren dus genoeg vrijwilligers om kopwerk te doen. 

 

Richting Rilland Bath werd de groep opgeschrikt door een klapband bij mijn fiets. Zouden de overtollige vakantiekilo’s toch hiervan de oorzaak kunnen zijn geweest? De buitenband kon in ieder geval direct naar de schroothoop. Gelukkig had Peter Vlasveld een reserve buitenband bij, anders was mijn tocht daar geëindigd. Na een kwartier knutselen kon de rit hervat worden richting Tholen. Bij aankomst genoot  de A groep al van een bakje koffie met gebak.

 

Tijdens onze break was er al enige onrust over de tegenwind. Diverse routes voor de terugreis werden onderling uitgewisseld en besproken. De animo voor het kopwerk verdween als sneeuw onder de uitbundige zon. 

 

Al kort na het vertrek nam het Freek Domenie zijn verantwoording. Hij kroop in de huid van Joop Zijlaard. Er werd meteen dringen om als eerste achter de derny te gaan hangen. Als een locomotief met vier wagons baanden wij ons een weg terug naar het Westbrabantse. Al bij al een leuke tocht van bijna 95 km. 

 

Groeten,

 

Johan Suijkerbuijk

september, 2022

Geen evenementen

X