Archief belangrijk nieuws

AANGESCHERPTE CORONA MAATREGELEN PER 4 NOVEMBER

By 5 november 2020 No Comments

Aangescherpte corona maatregelen per 4 november

We zijn nog niet gewend aan een groepsgrootte van maximaal 4 personen of het kabinet komt op dat gebied alweer met nog verder verscherpte maatregelen.

We zijn nog niet gewend aan een groepsgrootte van maximaal 4 personen of het kabinet komt op dat gebied alweer met nog verder verscherpte maatregelen.

Fietsen mag gelukkig nog wel, maar de maximale groepsgrootte is teruggebracht tot 2 personen. Fiets dus als duo of maak solo je kilometers. Deze maatregel geldt van 4 tot en met 18 november. Ook dien je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen te houden.

Rijd als duo of solo

De maximale groepsgrootte van 2 personen geldt dus ook voor wielersporters die samen afspreken een rondje te maken. De verscherpte coronamaatregelen gelden van woensdag 4 november 22.00 uur tot en met 18 november.

Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen

De anderhalve-meter-maatregel geldt ook (weer) tijdens het samen sporten, voor wielersporters van 18 jaar en ouder. Tijdens het fietsen houd je 1,5 meter afstand tot je clubgenoot/fietsvriend(in) én andere verkeersdeelnemers.
Fiets je samen met een persoon uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel.
Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode. Lees HIER hoe je op een veilige manier 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers houdt.

Hoe fiets je veilig samen?

Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Toch doen we ook in je eigen belang een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je als duo fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.

Resumé: de maximaal toegestane groepsgrootte is 2. Vind je het toch te risicovol om samen te fietsen of vind je het lastig om afstand te houden? Maak solo je kilometers of fiets virtueel via Zwift of Bkool.

Over deze laatste tip kun je op deze website meer lezen in een speciaal bericht daarover.

juli, 2022

Geen evenementen

Wil je een keer vrijblijvend meefietsen?

Kijk op het rittenschema, kom naar Laco sportcentrum De Vijfsprong en fiets mee.

juli, 2022

Geen evenementen

X