Belangrijk nieuws

AANGEPASTE CORONA MAATREGELEN PER 19 NOVEMBER

By 18 november 2020 No Comments

Aangepaste corona maatregelen per 19 november

Door de positieve ontwikkeling in de strijd tegen COVID-19 heeft de regering kunnen besluiten om de beperkende maatregelen weer enigszins te versoepelen. Beter gezegd: we kunnen weer terug naar de situatie van voor 4 november j.l.

We mogen weer met 4 mensen samen fietsen, in plaats van 2. Deze maatregel geldt vanaf 19 november en geldt voorlopig tot medio december. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen. Samen fietsen met méér dan 4 personen mag niet. Met minder natuurlijk wel. Fiets met z’n drieën, tweeën óf solo als je dat veiliger vindt. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen.

Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen

De anderhalve-meter-maatregel geldt ook (weer) tijdens het samen sporten, voor wielersporters van 18 jaar en ouder. Tijdens het fietsen houd je 1,5 meter afstand tot je clubgenoot/fietsvriend(in) én andere verkeersdeelnemers.

Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel.

Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode.

Hoe fiets je veilig samen?

Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je als duo, trio of met z’n vieren fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.

Resumé: de maximaal toegestane groepsgrootte is 4. Vind je het toch te risicovol om samen te fietsen of vind je het lastig om afstand te houden?

november, 2020

Geen evenementen

Wil je een keer vrijblijvend meefietsen?

Kijk op het rittenschema, kom naar Laco sportcentrum De Vijfsprong en fiets mee.

november, 2020

Geen evenementen

X