Archief belangrijk nieuws

VERSCHERPTE CORONA MAATREGELEN PER 14 DECEMBER

By 15 december 2020 No Comments

Verscherpte corona maatregelen per 14 december

Dinsdag 14 december werd bekend dat Nederland opnieuw in een lockdown gaat. Gedurende 5 weken zijn winkels en publiek toegankelijke ruimtes gesloten. Het aantal mensen waarmee je samen buiten mag sporten, is ook teruggeschroefd naar maximaal 2 mensen.

De verscherpte corona maatregelen per 14 december hakken erin. Het hele economische en maatschappelijke leven krijgt te maken met enorme aanslagen op hetgeen we graag zouden willen en gewend waren. Maar ook de sportwereld moet concessies doen om uiteindelijk haar steentje bij te dragen aan de algemene strijd tegen COVID-19.

De maatregelen gelden in ieder geval vanaf 15 december 2020 tot 19 januari 2021. In dit artikel een korte samenvatting van hetgeen aan ons als wielrenners/mountainbikers wordt gevraagd, maar ook een paar tips met mogelijke alternatieven.

Fiets als duo of fiets solo

Buiten is de maximale groepsgrootte 2 personen. Fiets dus met één clubgenoot of fietsvriend(in). Vind je het toch te risicovol om samen te fietsen of vind je het lastig om afstand te houden? Maak solo je kilometers of fiets virtueel samen met je clubgenoten of vrienden en daag elkaar uit tijdens de Fietssport League via Bkool.

Houd je aan de 1,5 meter afstand

Tijdens het fietsen houd je 1,5 meter afstand tot je clubgenoot/fietsvriend(in) én andere verkeersdeelnemers. Fiets je samen een persoon uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel.

Anderhalve meter afstand houden tot elkaar en andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode. Lees HIER hoe je op een veilige manier 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers houdt.

Ga je samen mountainbiken: houd onderling voldoende afstand. Ook bij de start van de route of terug op de parkeerplaats, vorm je uitsluitend een duo. Neem deze 7 tips door, vóórdat je gaat mountainbiken.

Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode.

september, 2022

Geen evenementen

Wil je een keer vrijblijvend meefietsen?

Kijk op het rittenschema, kom naar Laco sportcentrum De Vijfsprong en fiets mee.

september, 2022

Geen evenementen

X