Archief belangrijk nieuws

VERRUIMEN DE GEWIJZIGDE MAATREGELEN VAN 8 MAART DE MOGELIJKHEDEN?

By 10 maart 2021 No Comments

Gevolgen van de gepresenteerde nieuwe maatregelen van 8 maart 2021

Maandag 8 maart zijn minimale versoepelingen aangekondigd tijdens de persconferentie va premier Rutte en minister de Jong.
Gehoopt werd op meer mogelijkheden voor het fietsen in grotere groepen dan 2 renners, maar helaas.
Hieronder een samenvatting van wat bij het wielrennen wel of juist niet mag en waarom dat anders is dan bijvoorbeeld bij tennis, golf e.d.

Nederland blijft tot en met ten minste 30 maart in lockdown. Tot die tijd geldt ook een avondklok. Ook de beperkingen voor de sport blijven van kracht. Tijdens de lockdown mag je fietsen: maar uitsluitend alleen of als duo.

Mag ik nu weer in een groep fietsen?

Nee. Je mag alleen als duo of solo fietsen. Let er goed op dat als je als duo fietst, je onderling 1,5 meter afstand tot elkaar en andere weggebruikers. Dus: óók bij het verkeerslicht, op de verzamel- of startplaats van je rit en langs de kant van de weg als je een lekke band hebt, bewaar je afstand en mag je met niet meer dan 2 personen bij elkaar staan.

Maar de regels voor samen buiten sporten zijn toch versoepeld. Hoe zit dat dan precies?

De tabel van de NTFU hieronder geeft schematisch aan wat wel en niet mag.

Waarom wordt samen buiten sporten alleen op een sportaccommodatie toegestaan?

Het kabinet versoepelt in kleine stappen. Te beginnen met buiten sporten op een sportaccommodatie. Een sportaccommodatie is een duidelijk ‘afgekaderde’ locatie. De drukte is er goed te reguleren en je kunt er op een veilige en verantwoorde manier samen sporten.

Is een MTB-route ook een sportaccommodatie?

Nee. Een sportaccommodatie is een locatie bij een sportclub: een tennis- of atletiekbaan, hockey- of voetbalveld of een afgesloten wielerparcours van een wielervereniging. De meeste MTB-routes liggen in natuurgebieden: natuur is openbare ruimte = max. 2 personen.
In de praktijk betekent dit dus dat bij het fietsen op de wielerbaan van WWV wel een groepsgrootte van 4 man/vrouw kan en mag worden gehanteerd voor volwassenen.

Hoe houd je als mountainbiker rekening met de maatregelen op en rond de trails?

Ook voor mountainbikers geldt dus: fiets als duo of fiets solo en respecteer de 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen. Geef elkaar de ruimte, zeker op de singletracks. Wil je iemand inhalen? Ga niet in het wiel rijden, maar wees geduldig tot je voldoende ruimte hebt en bedank vriendelijk. Rijdt iemand achter je die jou wil inhalen? Laat je niet opjagen, maar geef de ander de ruimte zodra dit kan. Ga aan de kant zodra het breder wordt.

We hadden op meer vrijheid gehoopt, maar helaas….. Nog even de kiezen op elkaar en daarna gaan we weer helemaal los.

Succes en blijf gezond!!

september, 2022

Geen evenementen

Wil je een keer vrijblijvend meefietsen?

Kijk op het rittenschema, kom naar Laco sportcentrum De Vijfsprong en fiets mee.

september, 2022

Geen evenementen

X