Ritverslagen

Limburg 2021

By 11 juli 2021 No Comments

Op bezoek bij Pierre en de Voerstreek

Limburg 2021

 

De hele week alle weersverwachtingen in de gaten gehouden gaan we wel of niet.
Het pakte gelukkig goed uit met het weer.
Wij waren een dag eerder aangekomen op de camping om onze vakantie te starten.
Wij zijn tegen de avond naar ons start punt gereden om te kijken of dit klopte met een mooie afdaling en kleine  klim.
De volgende ochtend vroeg uit de veren om de brabantianen te ontvangen met een bakkie koffie. Iedereen alles bij elkaar gezocht en aangekleed met veel grappen en grollen konden we aan de tocht door de Voerstreek  beginnen.
Het stuk door de voerstreek was erg mooi en rustig om te fietsen met een paar kleine klimmetjes en afdalingen belanden we op een terrasje van een echt Bells café wel drank maar geen lekkere punt bij de koffie, toen verder op pad konden we gelijk aan de bak met een fiks steil klimmetje waar we bij het drielandenpunt uit kwamen .
Via de Camerig berg omhoog boven even een pitstop waar Henk het even niet meer zag zitten, hij kreeg last van wat kramp maar met een paar aanmoedigingen van iedereen en een goed bord eten en drinken konden we weer vertrekken.
Met nog een kleine afdaling van Camerig weer een klein klimmetje opgereden, vervolgens koers naar Gulpen via mooie binnen doorwegen op naar de Keutenberg waar we via een andere weg omhoog gingen die niet zo erg was om vervolgens langs de andere kant naar beneden te duiken.
Nu richting Valkenburg, waar we mooi omheen reden om boven de Cauberg uit te komen.
Langs Berg en Terblijt kwamen we over het Matthieu van de Poel pad om verder door te gaan naar Sint Geertruid. Nu werd het toch wel tijd, de meeste waren er wel klaar mee.

Bijna op het begin punt aangekomen wachten ons nog een klein klimmetje van de Moerslag waar eindelijk de camping weer inzicht was, na plus minus 110 km .
het bier en de Radler al lekker koud stonden.
Met ze alle de rit nog eens doorgepraat met veel gelach als afsluiter met ze alle nog wat gegeten in onze voortent wat de hemel viel toen even leeg.
Nu kon iedereen voldaan weer richting huis.

 

Deze rit werd gereden door Burny(Stuntman) Henk B(H kramp) John H(meester buitenblad) John vG (ik vind alles goed eej) En Martinette (powervrouwku) en ik zelf natuurlijk Pierre(🤘)

 

Allemaal ontzettend bedankt voor deze dag en tot de volgende  rit

 

september, 2022

Geen evenementen

X