Ritverslagen

Zeeland 2021

By 25 juli 2021 No Comments

Tistenauwwww en Kanmakkelek

Zeeland Giro17.

Met een echte volgauto achter ons vertrokken we vanuit Grevelingen. Daar zijn Burny, Pierre, Gerard, Philippe en Peter met de auto naar toe gereden.
De 2 diehards Martinette en John Heeren zijn gewoon op de fiets er naar toe gereden en hadden er al 40 km opzitten.
Ze hadden natuurlijk zin in een kopje koffie om 9 uur, maar het restaurant was nog niet open dus werd er gewoon begonnen aan de rit en het vervolg voor de 2bikkels.

De vaart zat er lekker in en al snel waren we onze volgwagen Gerard kwijt omdat we op veel mooie fietspaden langs het water reden. De wind in de rug en niet te koud, al hadden de meeste wel de mouwtjes en het windjackje aan.  Maar na een 20 km werden die door sommige uitgedaan.
Regelmatig via de telefoon contact met de volgauto die even het spoor bijster was en ons niet meer in het vizier kreeg.

Martinette en John zagen als eerste de koffie stop bij Leni in Oostdijk dus een bakkie en een puntje was een warm welkom.
Gerard zat inmiddels op het juiste spoor en wist ons bij het 2e bakkie te vinden en werden de watsapp klokken weer gelijk gezet.
Bij leni was het goed toeven met de mooie vogels en andere beesten maar we hadden (wij dan) maar 30 km gereden dus snel weer verder.
Een nog mooier stuk langs het water en de altijd drukke Brouwersdam werden gepasseerd en in Scharendijke had Gerard ons weer gevonden en nam enkele mooie actie foto`s.
Bij de molen was het tijd voor de lunch en de pannenkoeken werden ons van harte aanbevolen door de vriendelijke eigenaar. Al werd het voor de meeste een uitsmijter die ons goed smaakte.
Op het goed bezette terras werd heel veel gelachen en de gangmaker Burny strooide de ene na de andere anekdote uit zijn mouw en we lagen soms dubbel van het lachen, als ook Philippe er een schepje bovenop deed. Zelf de mensen achter ons konden hun lach net onderdrukken en hadden ook het uurtje van hun leven en ondanks dat het wel eens afgleed naar een bedenkelijk niveau was het nooit ordinair, dus ik denk dat we gerust terug mogen komen. De pauw… tistenauwwwww-tistenauwwww en de kalkoen kanmakkelekkanmakkelek, zullen zich vele nog lang herinneren.
Kortom een geweldige lunch die  we vaker zouden moeten doen met meerdere leden.

De laatste 50 km, want we hadden er nog maar 50 opzitten, ging vlotjes en net voor het waternoodmuseum kreeg Pierre een leegloper van de scherpe oesters  in zijn band.

Gerard stond weer klaar om actie foto`s te nemen en via mooie wegen reden we gestaag naar Grevelingen waar een verdiend biertje op ons wachtte. De spullen werden uit en in de auto`s gedaan en even andere kleren aan en op naar het terras voor een zelfgetapt koud biertje.

Martinette en John keken elkaar aan de waren het er snel over eens dat ook het laatste stuk per fiets zou worden afgelegd. Die kans hadden ze nu om een buiten proportionele afstand te rijden hier en nu.
Er was dus geen biertje voor John maar een verstandige cola en een bakkie voor Martinette en klaarmaken voor de zware terug reis van 40 km met een kleine miezerregen in aantocht.
Ze hebben het gewoon geflikt die 2  195km voorwaar geen kattenpis en iets om trots op te zijn.

Wij zijn met de auto huiswaarts gereden en zwaaide ze nog even onderweg na, met onze ruitenwissers aan?

We kunnen terug kijken op de zeer geslaagde dag met respect voor iedereen en een prima tempo wat als het nodig was altijd keurig werd aangepast, bedankt mannen en dame voor de fijne dag en graag tot een volgende keer met hopelijk meer leden, want dat was jammer dat we maar met zo weinig waren.

juli, 2022

Geen evenementen

X