Ritverslagen

Koude Vliettocht 4 sept 2021

By 4 september 2021 No Comments

Wat is het koud he.

Vliettocht 4-9-2021

De opkomst van de B groep was matig, de “oudere ” mannen lieten het afweten vanmorgen.
Zou het door de afstand komen of toch was de ochtend kou een spelbreker.
De tochten commissie had al een plan B klaarliggen om de rit van 90 km in te korten naar 75, maar ook dat wilde niet helpen om ze uit hun voddebalen te krijgen.

Gelukkig waren er genoeg dappere en capabele mannen en vrouw die de 90 gewoon wilden rijden.

Sommige waren, nadat hun fiets al klaarstond voor vertrek, snel terug naar binnen gegaan om toch maar wat warmere kleding aan te trekken, want het viel met de deur open flink tegen.

Op naar de Vliet met een windje in de rug. Helaas was na amper gestart voor Bossenhoofd al een lekke band te bespeuren en de reserve band was ook al niet oké dus een 2e moest uitkomst bieden en we gingen vrolijk verder.

Toch werd het steeds kouder en Tonnie gaf na  Hoeven de brui er aan en keerde om, wat niet geheel onverstandig was want iedereen zat te vernikkelen.

Weer een verplichte stop. Marinette moest een bosje opzoeken want de kou had haar blaas aangetast dus die moest even geleegd worden.

Peter maakte van de gelegenheid gebruik om een regen jackje aan te doen want ook hij zat tegen een koude dip aan. Dat was een prima plan en scheelde enorm en kreeg jaloerse blikken te verwerken.

Alles was dicht zo vroeg had Gerard al op voorhand geconstateerd dus van armoede moesten we door tot Steenbergen om wat te kunnen opwarmen en koffie te nuttigen.

Maar daar waren Henk en John die een theehuisje hadden ontdekt die warempel open was.

Snel een mooi plekje vinden “buiten natuurlijk ” hoe dom van ons maar ja.

Martinette had binnen al geïnspecteerd maar vergeten te bestelen. (dachten we)

Maar geen nood ze ging binnen nog even kijken want het duurde en duurde maar en we wilde toch voor het donker weer thuis zijn en zeker voordat Max begon.
En zo lekker was het niet op het terras.

Martinette had geconstateerd dat 2 oudere dames de draad volledig kwijt waren met 2 tafeltjes die koffie met wat lekkers wilde bestellen.

Dus Martinette behulpzaam zoals altijd nam gewoon onze bestelling op en wilde zelfs gaan helpen met het inschenken van de koffie, maar dat vonden de dames wat te ver gaan dus werd er gewoon vrolijk gewacht.

Er werd zoals zo vaak flink gelachen en gedold en warempel daar was de koffie met een  smaakvolle punt en een toefje slagroom, helaas maar aan 1 kant voor Philippe.

Martinette kon de slagroom niet op na een zoetje in de koffie en een punt en een speculaasje, of wilde ze gewoon zeggen dat het iets te veel van het goede was.

Na de koffie werd de rit serieuzer want we hadden de wind vol op de kop en het B tempo werd snel vergeten wat er werd flink doorgetrapt.

Gerard had het plan om i.v.m. de kou toch vanaf Steenbergen maar de kortste weg naar huis te nemen en niemand stribbelde tegen.
Dus in rap tempo werd Rucphen weer bereikt en was de warme douche onze vriend van de dag en Max een goed toetje.

Bedankt mannen en dame voor de zoals altijd weer een plezierige rit.

juli, 2022

Geen evenementen

X