Ritverslagen

Turf Route A en B samen 25 sept 2021

By 26 september 2021 No Comments

Mooie opkomst A en B samen.

VERSLAG CLUB RIT TURFROUTE  25-9-2021 .

Zaterdag 24 september vroeg op, even de deur open om de temperatuur te beoordelen, op mijn mobieltje kijken of Johan zich niet alsnog had afgemeld, koffiezetten, bord yoghurt met muesli naar binnen werken, fiets uit de stalling en de juiste fietskleding aandoen. Druk, druk, druk………

Samen met Johan ben ik naar De Vijfsprong gereden, de startlocatie van de clubritten van FC Brabantia.

Daar aangekomen werden we blij verrast door de opkomst. Totaal 12 man, A- en B-groep samen.

Verheugend was het weerzien van een paar leden die door verschillende omstandigheden een aantal weken verstek hadden moeten laten gaan, zoals Merijn, Adrie en Henk.

Jammer voor ons, maar leuk voor hen misten we nog 2 “vaste” leden, Peter en Gerard, omdat zij ervoor hadden gekozen om dit weekend Vianden (Luxemburg)-Rucphen te rijden.

Het weer zag er goed uit, droog met niet al te veel wind en een temperatuur van ca. 16°, die later zou oplopen naar 22°.
We gingen de uitdaging aan om de Turfroute te rijden en besloten om dit als één groep te doen in het tempo va de B-groep. Een uitdaging omdat we vooraf door Gerard van Gameren waren gewaarschuwd over de vele bochten en een wegomlegging in de buurt van Wouw. Die waarschuwingen waren terecht; inderdaad een bochtige route en bij Wouw, ondanks de tips van Gerard toch nog even een zoekplaatje.

Afwisselend kopwerk zorgde ervoor dat iedereen probleemloos kon volgen in een tempo van 26/27 km p/uur.
Hierbij bleek toch weer dat de slimmeriken, die kennelijk vooraf de route en de windrichting hadden verkend vanaf het begin op kop gingen rijden om deze koppositie op het juiste moment over te geven aan de minder slimmen, waaronder ik zelf. Zoals al eerder aangegeven was de windkracht niet al te sterk, dus viel de schade uiteindelijk wel mee.
Een leuke rit waarbij Johan bij de koffie aangaf dat hij nog steeds op zoek was naar de turf. Hij kreeg echter van Merijn tijdens een lesje aardrijkskunde te horen dat hij dan niet goed had opgelet, want we waren de turf al diverse malen gepasseerd. Wijselijk hield ik mijn mond maar, want ook mij was dat ontgaan.

Al met al een hele mooie en vooral sociale en leuke rit.

 

Nog een paar weken en het zomerseizoen zit er weer op, waarna we kunnen beginnen met onze verkenningstochten voor de Rogelli veldtoertocht van 5 december a.s. Ik persoonlijk kijk daar weer naar uit.

september, 2022

Geen evenementen

X