Ritverslagen

Sluitingsrit 9 oktober 2021

By 10 oktober 2021 No Comments

met 14 leden naar de kerk in Hooge Zwaluwe (voor de koffie met lekkers)

Sluitingsrit 73 km dd 9 oktober 2021

Alle 14 leden waren dik gekleed; absoluut geen korte broeken weer meer op deze frisse ochtend. Slechts 7 graden bij vertrek bij de Vijfsprong. De voorspelde mist bleef lekker uit en de zon was niet bij ons weg te slaan. De wind kwam uit het oosten, dus fris, maar liever op de heenweg dan op de terugweg. De TC was erin geslaagd een route naar het oosten te beginnen; een kopie van Drimmelen, maar toch voorzien van 13km nieuwe weggetjes. O.a. in de polders van Hoeven, die op sommige plekken erg ruim voorzien waren van door boeren gemorste blubber/mest. Dat was voorzichtig achter elkaar tussen de drek manoeuvreren. Maar gelukkig geen enkele uitglijer.

Via Zevenbergen en Lage Zwaluwe naar de pauzeplek in Hooge Zwaluwe. Net voor de kerk, op de smalle dijk een onoverzichtelijke bocht. Voor de Range Rover bestuurder geen enkel beletsel om veels te hard te rijden en ons te passeren. Terwijl er dus een tegenligger aan kwam, gelukkig voorzichtig. Die gek zou bij een botsing liever tegen fietsers aanrijden dan tegen die andere auto. Een echte malloot!

Het schitterende restaurant Onze Kerk was net geopend; de koffie voortreffelijk en de keuze voor het lekkere ging tussen een appelgebak met/zonder of een opgewarmd worstenbroodje; allemaal betaald door de penningmeester. Het smaakte prima en bracht de TC op het idee om ook de openingsrit van 2022 te voorzien van een gratis bakkie. En ja hoor, dan krijg je opmerkingen om alle ritten maar zo in te gaan vullen. Hetgeen natuurlijk geen enkel probleem hoeft te zijn als je de contributie verdubbelt.

Doordat de rit van A en B-groep gecombineerd plaatsvond dienden we het tempo van de B aan te houden. Over het algemeen is dat prima gelukt, alhoewel je met wind in de rug er soms geen erg in hebt dat het iets te hard gaat. Maar we hebben gezamenlijk de rit afgemaakt, op eentje na dan. In Etten Leur waren we iemand kwijt, want die bleek de Zandstraat ingereden te zijn, omdat de club in 99 van de 100 gevallen ook de Zandstraat ingaat: de zgn. automatische piloot stond zeker nog aan. Maar zoals boven geschetst had de TC de route verlegd. Maar Henk was wel eerder thuis dan wij.

Met deze sluitingsrit eindigt ook de “strijd” voor het clubkampioenschap van de zomer 2021. Normaal een 40-tal  ritten, nu slechts 20 en iedereen weet waarom.  Maar kampioen = kampioen. Alvast gefeliciteerd!!

september, 2022

Geen evenementen

X