Deelname aan toertochten.
De leden van FC Brabantia schroomden in de beginjaren niet om grote afstanden te overbruggen en reden bijvoorbeeld Namen-Bouillon-Namen (200 km), 24-uren van Antwerpen (400 km), Audax tocht (1.000 km), Brussel-Parijs-Brussel (600 km), Groot Brevet van Wallonië (300 km) en als klap op de vuurpijl Parijs-Brest-Parijs (1.200 km).
Dat zijn toch prestaties waar we met gepaste trots, respect en heel veel bewondering naar kijken.
Een groot aantal Brabantianen van het eerste uur hebben de zogenaamde
“Gouden Arend” behaald.
De “Gouden Arend” is een onderscheiding welke in het leven is geroepen door Henry Desgrange, mede-oprichter van de Tour de France. Deze onderscheiding kun je verdienen als je de doelstelling haalt om onder leiding van zogenaamde Baankapiteins een afstand af te leggen van 100, 200, 300, 400 of 600 kilometer met een gemiddelde van 22,5 km p/uur en inclusief de rust een gemiddelde van 15 km p/uur. Het waren vooral de Euraudax tochten die hiervoor werden gebruikt.
Later is de belangstelling om aan deze monsterritten deel te nemen sterk afgenomen door gewijzigde sociale, maatschappelijke en economische omstandigheden.
Het jaar van het eerste lustrum, 1971, was voor FC Brabantia een heel bijzonder jaar en dat niet alleen vanwege het jubileum, maar zeker ook vanwege het feit dat een ploeg van onze vereniging Nederlands kampioen werd.
De ontwikkelingen en de ondernemingslust van FC Brabantia bleven ook voor de politiek niet onopgemerkt. Het was in 1972 voor de toenmalige burgemeester Derkx in ieder geval een reden om FC Brabantia uit te nodigen voor de opening van het toeristische fietspad door de Rucphense heide en de Lange Schouw.